En knäckig rabarberpaj med kardemummaglass – det finns inte mycket som slår denna kombo!

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g rabarber
1 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
75 g smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1,5 dl havregryn

Det här behövs till Kardemummaglass:

0,5 l vaniljglass färdigköpt
1 msk honung flytande
2 krm kardemumma mald

Det här behövs till Jordgubbssalsa:

250 g jordgubbar
1 msk strösocker
15 myntablad färska

Recept: Rabarberpaj med kardemummaglass & salsa

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär rabarbern i bitar (skala dem innan de delas om skalet är grovt).
  3. Lägg bitarna i en pajform och blanda dem med potatismjöl och socker.
  4. Hacka samman smör, mjöl och socker i en matberedare. Blanda ner havregrynen med en sked så att de behålls hela.
  5. Häll smulblandningen över rabarberbitarna och grädda mitt i ugnen 25 minuter.

KARDEMUMMAGLASS
Gör så här:

  1. Rör glassen mjuk men låt den inte smälta. Rör ner honung och kardemumma.
  2. Frys om glassen.

JORDGUBBSSALSA
Gör så här:

  1. Skär jordgubbarna i 1/2-cm-stora fyrkantiga bitar.
  2. Hacka myntabladen.
  3. Blanda jordgubbar, socker och myntablad.
Fler recept med: Övrigt