3.43.43.43.43.4

Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.

För 12 bitar:

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Rabarber:

3 rabarberstjälkar, (100 g)
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse, Maizena

Topping:

1 dl havregryn
25 g smör
2 msk strösocker

Garnering:

florsocker

20 minuter + 1 timme i ugn

Frasig rabarberkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Rabarber: Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
  3. Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar