Frasig rabarberkaka

Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Rabarber

  • 3 rabarberstjälkar - (100 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Topping

  • 1 dl havregryn
  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. Rabarber: Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.

  3. Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!