55555

Potatisen bakas smart i ugnen samtidigt med korvarna, eftersom de ska tillagas i samma ugnstemperatur.

För 8 pers

Ingredienser

Parmesanpotatis

1 kg potatis, mjölig
1 ägg, litet
2 dl parmesanost, finriven
1 1/2 dl pankoströbröd eller dygnsgammalt vitt, rivet bröd.
1 msk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

30 min + 20 min i ugnen

1. Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Hit går det bra att förbereda.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Häll över uppvispat ägg och vnd runt väl.

3. Blanda parmesan, panko, salt och peppar och strö detta över potatisen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är gyllenbrun och frasig.