4.74.74.74.74.7

Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm serveras med en liten pastasort som heter tubetti. Kycklingen blir extra frasig om den paneras i pankoströbröd, det är en bra stapelvara i skafferiet.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g minutfilé av kyckling
1 aubergine
500 g körsbärstomater, gärna på kvist
1 ägg
1 dl ströbröd, gärna panko
50 g vattenkrasse, turkisk
2 dl yoghurt
1 vitlöksklyfta
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

300 g pasta, t ex tubetti

25 minuter + 20 minuter i ugn

Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Tärna auberginen. Blanda aubergine och tomater med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen fått fin färg. Lägg tomaterna vid sidan om när ca 10 min återstår av tillagningstiden.
  2. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i ägg och sedan i ströbröd. Stek kycklingen på medelvärme i 3 msk olja tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Finstrimla hälften av vattenkrassen. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av kokvattnet. Kyl pastan lätt i kallt vatten och lägg i en skål. Rör i hälften av krassekrämen och tillsätt lite av kokvattnet.
  5. Servera kycklingen med grönsaker, krassekräm och pasta. Garnera med resterande vattenkrasse.
    pren