3.83.83.83.83.8

Ett enkelt recept på frasig kycklingfilé. Den krispiga kycklingen går fort att steka och blir underbart god tillsammans med mango-chilisalladen och sesamdippen.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kyckling, minutfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
2 dl panko, japanskt ströbröd
1 dl rapsolja

Sallad:

1 mango, något omogen
2 salladslökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 kruka thaibasilika
1 kruka mynta
150 g böngroddar
0,5 påse kålmix, rödkål och grönkål (à 325 g)
0,5 dl jordnötter, rostade och saltade

Dressing:

2 msk risvinäger
1 msk fisksås, asiatisk
0,5 msk lime, pressad
0,5 msk strösocker

Dippsås:

1 äggula
1,5 msk tahini, (sesampasta)
1,5 msk soja, japansk
1,5 msk risvinäger
0,5 msk sesamolja
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm chiliflakes
1,5 dl rapsolja
2 msk furikake

35 minuter

Frasig kycklingfilé med sesam- och tahinidipp – gör så här:

  1. Dipp: Lägg äggulan i en skål. Vispa i tahini, soja, vinäger, sesamolja, socker, salt och chiliflakes. Tillsätt rapsoljan, lite i taget, under vispning. Strö över furikake vid servering.
  2. Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i mjöl och därefter i äggvispet. Panera dem runt om i panko. Stek dem i olja i en stekpanna ca 6 min på varje sida, tills de är genomstekta.
  3. Sallad: Skala, kärna ur och finstrimla mangon. Ansa och finstrimla löken. Kärna ur och finstrimla chilin. Repa örterna. Blanda allt.
  4. Dressing: Vispa samman alla ingredienser och vänd ihop med salladen.
  5. Skär kycklingen i skivor. Servera med sallad och dippsås.