Recept på kycklingnuggets och salsa. Kycklingen blir extra frasig med japanskt ströbröd blandat med ost.  Salsan är god att servera både varm och kall.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfilé skivad
1 1/2 dl panko ströbröd
1 1/2 dl cheddarost riven
1 ägg uppvispat
1 burk stora vita bönor (400 g)
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 kruka basilika hackad
200 g bröd
olivolja
salt

20 min

Kycklingnuggets på italienska

 

1. Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Blanda panko och ost.
2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt. Vänd kyckling i ägg och sedan i bröd-och ostblandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek mitt i ugnen ca 15 min.
3. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda dem med tomater, basilika och 3 msk olja. Krydda med 2 krm salt. Servera med kyckling och bröd.

 

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Smalt