Klyftpotatis i ugn

Knepet med att lyckas med klyftpotatis i ugn är att först förvälla den, då blir den härligt frasig. Klyftpotatis är ett gott tillbehör till kött och fisk. Passar både till vardags och fest.
Allt om Mat
Klyftpotatis - så här gör du de extra frasiga
Klyftpotatis - så här gör du de extra frasiga Foto: iStock

Ingredienser

  • 1 kg bakpotatis - eller stora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk timjan
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

  2. Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, timjan och salt.

  3. Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!