Servera gärna en fräsch sallad till denna spenat- och fetaostpaj.

För 4-6 personer

Ingredienser

1 smördegsplatta kyl (225 g)
1 lök liten gul
1 vitlöksklyfta
1 broccolistånd (250 g)
1 msk smör
250 g bladspenat
1 msk vatten
1 tsk grönsaksfond konc
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
200 g fetaost

15 min + 20 min i ugnen

Spenat- och fetaostpaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i smör 2–3 min. ­Tillsätt broccolin och fräs ytterligare 1–2 min under omrörning.
  3. Lägg spenaten i en stekpanna och tillsätt vatten och fond. Värm under omrörning tills spenaten smält ihop. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och vik upp en 1 cm bred kant runt om. Fördela broccoliblandningen och spenaten över smördegen och smula över fetaosten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen puffat upp runt om och fått lite färg. Låt ­svalna och skär i rutor. Servera med en grönsallad.
Fler recept med: Övrigt, Pajer