15 minuter + 20 minuter i ugn
Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli på smördegsbotten – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i smör 2–3 min. Tillsätt broccolin och fräs ytterligare 1–2 min under omrörning.
- Lägg spenaten i en stekpanna och tillsätt vatten och fond. Värm under omrörning tills spenaten smält ihop. Krydda med salt och peppar.
- Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och vik upp en 1 cm bred kant runt om. Fördela broccoliblandningen och spenaten över smördegen och smula över fetaosten.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen puffat upp runt om och fått lite färg. Låt svalna och skär i rutor. Servera med en grönsallad.