Frasig citrontorsk med rostad paprikaröra
Ingredienser
- 600 g vit fiskfilé - t ex torsk
- 500 g potatis - gärna färsk-
- 700 g zucchini
- 1 citron
- 1 dl ströbröd - gärna panko
- 1 kruka dill
- 1 burk paprikacrème - (150 g)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225° varmluft. Skrubba potatisen. Skär potatis och zucchini i skivor, ca 1/2 cm.
-
Blanda skivorna med 2 msk olja. Fördela dem på två plåtar. Lämna plats för fisken på ena plåten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, plåten med plats för fisken längst ner.
-
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttre skalet och blanda med ströbröd och 2 msk olja.
-
Ta ut den undre plåten från ugnen. Lägg på fisken och pressa över 2 msk citronsaft. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över ströbrödsmixen.
-
Sänk ugnsvärmen till 200° varmluft. Byt plats på plåtarna och tillaga tills fiskens innertemperatur är 56°, ca 10 min.
-
Strö över dill och servera med paprikacrème.