Frasig citrontorsk med rostad paprikaröra

Recept på frasig citrontorsk  med rostad paprikaröra. Panko är ett japanskt ströbröd som är frasigare än vanligt ströbröd. Du hittar det i vanliga matbutiker.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé - t ex torsk
  • 500 g potatis - gärna färsk-
  • 700 g zucchini
  • 1 citron
  • 1 dl ströbröd - gärna panko
  • 1 kruka dill
  • 1 burk paprikacrème - (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skrubba potatisen. Skär potatis och zucchini i skivor, ca 1/2 cm.

  2. Blanda skivorna med 2 msk olja. Fördela dem på två plåtar. Lämna plats för fisken på ena plåten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, plåten med plats för fisken längst ner.

  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttre skalet och blanda med ströbröd och 2 msk olja.

  4. Ta ut den undre plåten från ugnen. Lägg på fisken och pressa över 2 msk citronsaft. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över ströbrödsmixen.

  5. Sänk ugnsvärmen till 200° varmluft. Byt plats på plåtarna och tillaga tills fiskens innertemperatur är 56°, ca 10 min.

  6. Strö över dill och servera med paprikacrème. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!