00000

Den här soppan kom till när kök saknades, men det fanns vattenkokare och matberedare. Snabbt, gott och nyttigt blev det. Men vill man ha de gratinerade bröden till måste man ha en ugn.

För 2 person(er)

Ingredienser

100 g vitkål, (1 klyfta)
100 g squash, 1 bit
0,25 purjolök
25 g rucolasallad
1 msk färska örter, t ex basilika
1 dl gröna ärter, tinade
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 nypa salt, ev

Pumpabröd

4 grovt bröd, skivor (100 g)
8 ost, mager (17 %), skivor
2 msk pumpafrön, - eller solrosfrön

Tillbehör

2 hårdkokta ägg

1. Sätt ugnen på grill. Lägg osten på bröden och strö över pumpafrön.
2. Skär alla grönsaker i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt örter och ärter.
3. Koka upp vattnet. Häll lite vatten över grönsakerna och mixa till puré.
4. Tillsätt buljongtärning och resten av vattnet. Mixa soppan. Smaka eventuellt av med lite salt.
5. Gratinera bröden på översta falsen i ugnen några minuter. Skala och dela ägget i bitar och lägg i soppan.