00000

Den krämiga såsen med dijonsenap gör detta till en perfekt rätt en speciell kväll.

För 4 personer

Ingredienser

600 g benfri kotlettrad i bit
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör

Sås

2 dl lätt crème fraiche
2 msk vatten
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackad bladpersilja

Tillbehör

1 kilo potatis
4 tomater
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

Franska kotletter med pressad potatis och tomatsallad

 

1. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.

2. Skär köttet i fyra skivor. Platta eventuellt ut dem med handen. Krydda med salt och peppar.

3. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek kotletterna ca 2 minuter på varje sida. Lyft upp dem och lägg dem på en tallrik.

4. Skölj ur stekpannan. Häll ner crème fraichen och tillsätt vatten, senap, pressad vitlök och persilja. Låt koka upp under omrörning. Lägg i kotletterna med köttsaften och låt dem koka i såsen 2–3 minuter.

5. Häll av potatisen och pressa den. Skiva tomaterna och krydda med salt och peppar.

6. Servera kotletterna med sås, potatis och tomater.