00000

Entrecôte varvat med rökt sidfläsk blir både saftigt och smakrikt.

För 8 personer

Ingredienser

1,2 kg entrecôte
3 msk olivolja
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
250 g sidfläsk i bit, rökt
2 tsk timjan
1 vitlöksklyfta pressad

Franska grillspett

1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm.
2. Blanda hälften av oljan med salt och peppar i en bunke.
3. Lägg i köttet och rör om. Skär fläsket i 8 skivor och 3 cm breda bitar.
4. Trä upp kött och fläsk på 8 spett. Blanda resten av oljan med timjan och vitlök.
5. Grilla spetten över glöden 3–4 min per sida. Pensla på vitlöksoljan.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Midsommar, Nötkött, Övrigt