Franska grillspett

Entrecôte varvat med rökt sidfläsk blir både saftigt och smakrikt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg entrecôte
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g sidfläsk - i bit, rökt
  • 2 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta - pressad

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm.

  2. Blanda hälften av oljan med salt och peppar i en bunke.

  3. Lägg i köttet och rör om. Skär fläsket i 8 skivor och 3 cm breda bitar.

  4. Trä upp kött och fläsk på 8 spett. Blanda resten av oljan med timjan och vitlök.

  5. Grilla spetten över glöden 3–4 min per sida. Pensla på vitlöksoljan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!