00000

En vass, gärna tandad kniv är oumbärlig för att inte mosa sönder tomaterna så att saften rinner ut när man skär dem.

För 3 personer

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
6 fasta tomater, gärna både röda och gula
1 liten gul lök

Dressing

1,5 msk olivolja
1,5 msk rödvinsvinäger
1 krm strösocker
1 tsk dijonsenap
1 msk vispgrädde
1 msk persilja, finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering

1 knippe färsk körvel eller timjan

1. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
2. Halvera vitlöksklyftan och gnid in ett fat med vitlökshalvorna.
3. Skiva tomaterna och löken. Lägg tomat och lök på ett fat och häll över dressingen. Tomatsalladen kan gärna stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Garnera gärna salladen med körvel eller timjan.

Fler recept med: Övrigt