45 minuter
Fransk örtkryddad kyckling – gör så här:
- Sätt ugnen på 225 °. Skär kycklingen i halvor om du använder stora kycklingar. Gör fickor under skinnet på bröst och lår och stoppa in örterna. Krydda runt om och på insidan med franska örter, salt och peppar.
- Pressa över citronsaft och pensla med olja. Skär vitlöken i två delar tvärs över. Lägg dem vid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min, tills innertemperaturen är 75°. Pensla kycklingen med stekskyn några gånger under tiden.
- Skölj linserna. Koka upp och sjud dem i vatten, lagerblad, rosmarin och 1 tsk salt ca 15 min. Låt linserna rinna av.
- Skiva zucchinin, strö på 1/2 tsk salt. Pensla med 1 msk olja. Grilla eller stek hastigt på hög värme.
- Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Stek dem i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt linser och vinäger och fräs dem 2–3 min. Låt svalna. Smula över getosten.
- Servera kycklingen med vitlök, linser, sallad och zucchini.
Tips! Små portionskycklingar finns att köpa i saluhallar och går även att beställa i vanliga butiker.