00000

Gravad strömming kan göras en dag i förväg. Se bara till att den transporteras i kylväska.

För 6 person(er)

Ingredienser

600 g strömming, rensad (som varit fryst minst 2 dygn)

Lag:

1 dl ättiksprit, (12 %)
5 dl vatten
1 msk salt

Sås:

0,5 basilika, kruka
1 gräslök, kruka
3 dl yoghurt, turkisk
2 krm salt
1 tsk dijonsenap

Fransk löksill

  1.  Skölj strömmingen och dra  bort skinnet. Blanda ättika, vatten och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna. Låt dem ligga i lagen ca 6 timmar tills fisken är vit och fast.
  2. Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  3. Sås: Hacka basilika och gräslök. Blanda med 1 dl av yoghurten i en skål. Mixa med mixerstav till en slät sås.
  4. Rör samman såsen med resten av yoghurten. Smaka av med salt och senap. Lägg i strömmingarna. Låt stå kallt ca 1 dygn före servering.
Fler recept med: Fisk, Midsommar, Påsk