Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon passar både att serveras med potatis, ris eller något annat gryn. Använd den goda oljan som kronärtskockorna ligger i till att steka köttet i.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 g skinkstek - färsk
  • 800 g potatis
  • 200 g gröna bönor
  • 1 burk kronärtskockor - marinerade  (190 g, Fontana)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk dragon - hackad
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar.  Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och stompa den. Förväll bönorna.

  2. Putsa köttet och skär det i strimlor. Låt kronärtskockorna rinna av, men spara oljan. Stek köttet ca 3 min i 2 msk av oljan som skockorna ligger i. Tillsätt grädde, senap och dragon. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop ca 3 min.  Blanda ner kronärtskockorna och låt dem bli varma.

  3. Garnera grytan med dragon. Servera med potatis och bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!