3.83.83.83.83.8

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon passar både att serveras med potatis, ris eller något annat gryn. Använd den goda oljan som kronärtskockorna ligger i till att steka köttet i.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g skinkstek, färsk
800 g potatis
200 g gröna bönor
1 burk kronärtskockor, marinerade  (190 g, Fontana)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk dragon, hackad
salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar.  Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och stompa den. Förväll bönorna.
  2. Putsa köttet och skär det i strimlor. Låt kronärtskockorna rinna av, men spara oljan. Stek köttet ca 3 min i 2 msk av oljan som skockorna ligger i. Tillsätt grädde, senap och dragon. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop ca 3 min.  Blanda ner kronärtskockorna och låt dem bli varma.
  3. Garnera grytan med dragon. Servera med potatis och bönor.