44444

Fransk hallonkaka blir nästan som en tårta när den serveras med lättvispad grädde.

För 8 bitar:

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
200 g hallon, frysta
100 g smör

15 minuter + 35 minuter i ugn

Fransk hallonkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  2. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min. Låt den svalna. Servera den gärna med en klick grädde.

Recept: Saga Arneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar