Fransk grönsaksröra

Grönsaksröran är perfekt att frysa in och ha som bråttommat längre fram i höst. Antingen serverar jag den som vegetarisk rätt till ris och blandar bara ner bönor eller serverar den till en stekt köttbit eller grillad kyckling. Ibland kokar jag fisk direkt i grönsaksröran.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 lökar - gula
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg squash - och/eller aubergine
  • 4 paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 400 g tomater - hela, en burk
  • 2 lagerblad
  • citronskal - eventuellt en bit
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • timjan - basilika, oregano eller mejram

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och koka under lock 10 minuter. Koka ytterligare 20 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med kryddor. Ska rätten frysas kan du vänta med örtkryddorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!