00000

Grönsaksröran är perfekt att frysa in och ha som bråttommat längre fram i höst. Antingen serverar jag den som vegetarisk rätt till ris och blandar bara ner bönor eller serverar den till en stekt köttbit eller grillad kyckling. Ibland kokar jag fisk direkt i grönsaksröran.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 lökar, gula
4 vitlöksklyftor
1 kg squash, och/eller aubergine
4 paprikor
3 msk olivolja
400 g tomater, hela, en burk
2 lagerblad
citronskal, eventuellt en bit
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
timjan, basilika, oregano eller mejram

Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och koka under lock 10 minuter. Koka ytterligare 20 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med kryddor. Ska rätten frysas kan du vänta med örtkryddorna.