44444

Pajdegen går utmärkt  att frysa. Förgrädda sedan skalet, häll i fyllningen och grädda klart!

För 10 bitar:

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten, kallt

Fyllning:

2,5 dl vispgrädde
2 ägg
3 äggulor
1,5 dl florsocker
1,25 dl citron, pressad

Garnering:

florsocker

20 minuter + 30 minuter i kyl + 55 minuter i ugn

Fransk citrontarte – gör så här:

  1. Nyp ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen tunt och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 15 x 25 cm. Nagga bottnen med gaffel och ställ formen i frysen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg aluminiumfolie på pajen, tryck till ordentligt runt kanterna så att folien stöttar upp. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  4. Fyllning: Vispa samman alla ingredienser. Sila genom en finmaskig sil och häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.
  5. Pudra florsocker över pajen och servera.

 

Fler recept med: Bakning, Fest, Tårtor