20 minuter + 40 minuter + 30 minuter jäsning + 20 minuter i ugn
Fougasse – gör så här:
- Skär fläsket i små tärningar. Stek det riktigt knaprigt i en stekpanna. Låt fläsket rinna av i en sil men spara stekfettet.
- Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 2 msk av fläskfettet, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt fläsket och arbeta ner det i degen. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma det till en platta. Lägg degplattan på en plåt med bakplåtspapper. Skär några skåror i brödet och jäs ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
- Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och pensla med olja. Låt det svalna på galler.