Försommarsoppa med nässlor eller spenat

På med handskarna och plocka av de järnrika nässelbladen som tittar upp ute i backarna. Visst är det lite pyssel men väl värt mödan när du kan njuta en god vårsoppa. Passa på och frys in lite också.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l nässlor - eller 200 g spenat
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk idealmjöl
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Tillbehör

  • 2 ägg - kokta
  • 50 g bacon - knaperstekt
  • 150 g grahamsbröd

Gör så här

  1. Skölj nässlor eller spenat och ta bort grova stjälkar. Förväll 5-8 min. Häll av vattnet, låt svalna och hacka dem fint i matberedare eller med kniv.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning, vispa i idealmjöl. Låt sjuda 2-3 min, tillsätt nässlor eller spenat och gräslök. Smaka slutligen av med salt och peppar.

  3. Servera med kokta ägghalvor och knaperstekt bacon samt bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!