00000

Ciabattamix blir fint formbröd. Det här passar extra bra till fisksoppa eller gryta.

För 2 bröd

Ingredienser

2 citroner
2 vitlöksklyftor
1 dl kapris, t ex kapris i havssalt
1 kruka dill
1 förp ciabattamix
25 g jäst
2 dl färsk finriven parmesanost
olivolja

15 min + 50 jäsning och 35 min i ugn

1. Tvätta och riv citronerna. Hacka vitlöks-klyftorna. Fräs kaprisen i 2 msk olja 2–3 min. Tillsätt citronskal och vitlök i pannan med kapris och fräs 1–2 min. Låt svalna. Hacka 
dillen och blanda ner.
2. Gör ciabattadegen enligt anvisning på förpackningen i matberedare med degkrok. Vänd ner kaprisblandningen och osten. Jäs degen under bakduk ca 30 min.
3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två bitar. Lägg degbitarna i formar (1  1/2 liter) med bakplåtspapper i bottnen och jäs under bakduk ca 20 min.
4. Värm ugnen till 200º. Grädda bröden i ned-re delen av ugnen 35–40 min. Täck bröden med bakplåtspapper efter halva tiden. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt