44444

Tinade räkor eller kräftstjärtar klappas torra med hushållspapper innan de rörs ner i grytan. Obs! Glöm inte att stänga av fläkten innan du flamberar.

För 2 personer:

Ingredienser

200 g räkor, tinade och skalade
1 schalottenlök
0,5 vitlöksklyfta
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk smör
2 msk konjak
1 msk fiskfond, konc
6 körsbärstomater, halverade
100 g grön sparris, skuren i bitar
2 dl crème fraiche
0,5 dl basilika, hackad
1 msk pernod
1 krm salt
150 g spagetti, eller ris

20 minuter

Förälskade räkstjärtar – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp smöret i en traktörpanna, Fräs lök och chili. Lägg i räkorna och stek dem hastigt 1 minut. Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. Skaka pannan tills lågorna slocknat.
  3. Tillsätt fond, tomathalvor, sparrisbitar och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  4. Vänd i basilika och smaka av med Pernod och ev salt. Servera genast med nykokt spaghetti eller ris.