Focaccia

Recept på focaccia. Njut av brödet i väntan på det grillade.
Gitte Heidi Rasmussen
Focaccia
Focaccia Foto: Inge Skovdal

Focaccia

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 15 salviablad
  • 50 g parmesan - grovriven

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt 1 msk olja, salt, durumvetemjöl och vetemjöl, lite i taget. Degen ska vara ganska lös. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.

  3. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och strö över salviablad och ost. Låt brödet jäsa utan bakduk ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!