Focaccia med tomater, zucchini och rosmarin

Recept på focaccia med tomater, zucchini och rosmarin. Degen kalljäser över natten i kylen. Bakas ut i långpanna och jäser ytterligare 3 timmar. Det går utmärkt att frysa men är förstås godast nygräddat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6,25 dl vatten - kallt
  • 300 g durumvete
  • 600 g vetemjöl special
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 tsk havssalt
  • 2 kvisttomater
  • 10 zucchini - i cm:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rosmarinkvist - färsk
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Dag 1: Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjölsorterna och olivolja och kör i maskin på låg hastighet 10 minuter, tillsätt saltet och kör ytterligare 3 minuter, nu på lite högre hastighet. Låt degen vila över natten under plast i kylen.

  2. Dag 2: Kavla ut brödet på bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 3 timmar i rumstemperatur.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skiva tomaterna och dela dem i bitar. Skiva zucchinin tunt. Sprid grönsakerna över brödet. Tryck ner alla handens fingrar i brödet upprepade gånger så en massa fördjupningar bildas. Slå på olivoljan och bred ut den med händerna, lägg på rosmarin och strö lite flingsalt över.

  4. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter, låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!