Focaccia med rosmarin och kabanoss

När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten - ljummet (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm rosmarin - torkad
  • 1 tsk salt
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 50 g korv - i skivor, (kabanoss)
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.

  2. Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg. Låt jäsa 20 min på varm plats.

  3. Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  4. Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!