00000

När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.

För 4 person(er)

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten, ljummet (37°)
1 msk olivolja
1 krm rosmarin, torkad
1 tsk salt
6,5 dl vetemjöl
50 g korv, i skivor, (kabanoss)
1 rosmarinkvist
1 tsk flingsalt

1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.
2. Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg.
Låt jäsa 20 min på varm plats.
3. Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20×30 cm. Låt jäsa 20 min.
Sätt ugnen på 200°.
4. Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner
korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.