Focaccia med rödlök och parmesan

Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 1 msk olivolja - till stekning
  • 1 krm timjan - torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten - ljummet 37 grader
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl parmesan - färsk riven
  • 2 dl durumvete
  • 5 dl vetemjöl - till bröd och utbakning (ca 0,5 dl)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs den utan att den får färg i en stekpanna med olja ca 2 min. Krydda med timjan och salt och ställ den att svalna något.

  2. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda ner 1 msk olivolja, parmesanost, den stekta löken samt durumvetet.

  3. Arbeta ner vetemjölet till en ganska lös deg.

  4. Täck med bakduk och ställ att jäsa ca 40 min.

  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och forma till ett stort platt bröd ca 20x30 cm. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  6. Gör fördjupningar i brödet med ett finger. Ringla 2 msk olja över brödet och strö på flingsalt. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30 min.

  7. Låt svalna och avnjut det helst nybakat och ljummet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!