00000

Focaccia med oxmärg och örter är ett saftigt bröd som ska ätas nybakat. Oxmärg finns att beställa i köttdisken, den går att byta ut mot olivolja.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

10 g jäst
2,5 dl vatten
4 dl vetemjöl, (240 g)
1,5 dl durumvetemjöl
1 tsk salt
2 msk oxmärg, smält
2 msk olivolja, + 2 msk

Garnering:

5 kvistar timjan
2 kvistar rosmarin
flingsalt

20 minuter + 1 timme jäsning + 25 minuter i ugn

Focaccia med oxmärg och örter – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.Tillsätt vetemjöl, durum, salt och märg. Knåda ihop till en smidig deg.
  2. Smörj en gjutjärnspanna med 2 msk olja. Tryck ut degen i pannan och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°. Ringla 2 msk olja på brödet och garnera med örtkryddor och flingsalt.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min. Servera brödet ljummet.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Italienskt, Matbröd