20 minuter + 1 timme 20 minuter jäsning + 20 minuter på grillen
Focaccia med kronärtskockor och oliver – gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt 1 msk olja, salt och mjöl, arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
- Smörj en aluminiumfolieform, ca 12 x 20 cm, med 1 msk olja. Tryck ut degen i formen. Skär kronärtskockshjärtana i fjärdedelar och tryck ner dem och oliverna i degen. Repa över rosmarinen. Låt jäsa ytterligare ca 20 min.
- Se till att grillen håller ca 225°. Ställ formen mitt i grillen med kol runt sidorna. Lägg på locket och grädda brödet ca 20 min.
- Ta upp formen med brödet och ringla över 1 msk olja. Strö på flingsalt. Låt svalna.