Focaccia

Focaccia är ett härligt, saftigt bröd. Den räcker till många men har en strykande åtgång.
Liselotte Forslin
Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 18 dl vetemjöl special - (1080 g)

Topping

  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk rosmarin - hackad eller 2 tsk torkad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 10 min i maskin, den ska vara ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 40 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp den kladdiga degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över salt och rosmarin. Ringla över olja.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler. Skär den sedan i rutor, ca 4 x 4 cm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!