4.24.24.24.24.2

Focaccia är ett härligt, saftigt bröd. Den räcker till många men har en strykande åtgång.

För 30 bitar:

Ingredienser

50 g jäst
1 liter vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
18 dl vetemjöl special, (1080 g)

Topping:

2 tsk flingsalt
2 msk rosmarin, hackad eller 2 tsk torkad
2 msk olivolja

20 minuter + 40 minuter jäsning + 35 minuter i ugn

Focaccia – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 10 min i maskin, den ska vara ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp den kladdiga degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över salt och rosmarin. Ringla över olja.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler. Skär den sedan i rutor, ca 4 x 4 cm.
Fler recept med: Bakning, Matbröd