Focaccia – långpannebröd
Ingredienser
- 2,5 dl vatten - ljummet
- 0,25 pkt jäst - (12 g)
- dl vetemjöl - (360 g)
- 3 - 4 kvistar timjan
- olivolja
- salt - + flingsalt
Focaccia i långpanna
-
Sätt ugnen på 250°. Sätt in en tom plåt i ugnen.
-
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
-
Tryck ut degen till ett stort, platt bröd på bakplåtspapper. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Repa och strö över timjan. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk.
-
För över bröd och bakplåtspapper på den heta plåten. Baka mitt i ugnen ca 12 min.