Focaccia – långpannebröd

Focaccia är ett härligt långpannebröd när det är många hungriga runt bordet.
Gitte Heidi Rasmussen
Focaccia
Focaccia Foto: Inge Skovdal

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten - ljummet
  • 0,25 pkt jäst - (12 g)
  • dl vetemjöl - (360 g)
  • 3 - 4 kvistar timjan
  • olivolja
  • salt - + flingsalt

Focaccia i långpanna

  1. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en tom plåt i ugnen.

  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme.

  3. Tryck ut degen till ett stort, platt bröd på bakplåtspapper. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Repa och strö över timjan. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk.

  4. För över bröd och bakplåtspapper på den heta plåten. Baka mitt i ugnen ca 12 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!