Focaccia

Focaccia är ett härligt långpannebröd när det är många hungriga runt bordet.

15 min + 1 1/2 tim jäsning + 12 min i ugn

Focaccia

 

1. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en tom plåt i ugnen.
2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
3. Tryck ut degen till ett stort, platt bröd på bakplåtspapper. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Repa och strö över timjan. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk.
4. För över bröd och bakplåtspapper på den heta plåten. Baka mitt i ugnen ca 12 min.

Recept från /LagaLätt