Fluffiga frukostplättar

Höga och fluffiga plättar till frukost eller brunch.
Cecilia Hagerling Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vallmofrön
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör - att steka i

Till servering

  • vispgrädde
  • honung
  • bär - färska
  • pekannötter

Gör så här

  1. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, vallmofrön och salt i en bunke.

  2. Separera äggvitor och äggulor och vispa i äggulorna tillsammans med mjölken i de torra ingredienserna.

  3. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner skummet i smeten med en slickepott.

  4. Klicka ut ca ½ dl smet i en varm stekpanna med smör och stek plätten på medelvärme i ca 3 min på varje sida. Upprepa med all smet.

  5.  Servera plättarna med vispgrädde, honung, bär och nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!