Fluffig marängtårta med bär och grädde

Fluffig marängtårta med bär och grädde är en luftig och porös sommardröm, toppad med massor av bär och med smak av kokos. ­Superenkel att göra!
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 äggvitor - (1 3/4 dl)
  • 0,5 tsk citron - pressad
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokos - riven

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl bär - blandade, färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg­vitor, citronsaft fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet, 3–4 min.

  2. Rör ihop bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och vänd ihop.

  3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Bred ut smeten jämnt. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Stäng luckan och stäng av värmen. Låt stå i ugnen ca 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.Ta kakan ur formen. Vispa grädden fluffig och bred över tårtan. Toppa med bär.

Hur stor form?

Välj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Receptet funkar även i en 24-cm form men sjunker då ihop mer i mitten.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!