Flerfrönskransar

Servera bröden till soppa, sallad eller på en festbuffé.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 jäst - (50 g)
  • 5 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 13 dl vetemjöl special

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk linfrön
  • 3 msk havregryn
  • 3 msk vallmofrön - blå

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker, salt och nästen allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen och knåda den med resterande mjöl. Dela degen i 42 bitar. Forma varje bit till runda bollar. Lägg ihop bollarna 7 och 7 till kransar på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Pensla kransarna med uppvispat ägg. Strö sesamfrön på 3 av bullarna i varje krans, linfrön blandat med lätt krossade havregryn och sesamfrön på 2 av bullarna och blått vallmofrö på bullen i mitten. Grädda kransarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!