30 minuter + 1 timme jäsning + 15 minuter i ugn
Flatbreads med rödlök, fetaost, lax, hyvlad sparris och dillpesto – gör så här:
- Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och 1 msk olja. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till avlånga ovaler på mjölad arbetsbänk. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper och pensla med 1/2 dl olja.
- Topping: Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut bröden, smula fetaosten och fördela den över bröden. Skala och skiva löken. Strö den över fetaosten. Grädda bröden ytterligare ca 5 min, tills de är lätt gyllene. Låt bröden kallna.
- Dillpesto: Mixa alla ingredienser med mixerstav.
- Hyvla sparrisen. Toppa flatbreaden med sparris, lax, gräslök, citronskal och sesamfrön. Klicka över dillpesto och servera.