15 minuter + tid i ugn
Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka – gör så här:
- Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till tunna, avlånga flatbreads. Lägg dem på bakplåtspapper. Bred yoghurt på flatbreadsen och smula över fetaosten. Strö över dukkan och ringla på olja.
- Grädda på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min tills degen fått fin färg.
- Skhug yarok: Rosta spiskummin och kardemumma i en torr, het stekpanna tills det börjar dofta gott. Stöt kryddorna i en mortel. Skär chilin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser i en liten mixerkanna och mixa till en grov röra.
- Skär fikonen i klyftor. Klicka skhug yarok på flatbreadsen och toppa med fikon och persiljeblad. Servera med sallad.