Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka  

Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka är en variant på pizza. Skhug yarok är en örtröra som äts i Mellanöstern. Använd hela chilin med kärnorna kvar om du vill ha en hetare röra, ta annars bort dem.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 påse surdegspizzadeg - färsk, Pop Bakery (à 400 g)
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 100 g fetaost
  • 2 msk dukkah - Mill & Mortar (nöt- och kryddblandning)
  • 1 msk olivolja
  • 2 fikon - färska

Skhug yarok

  • 0,5 tsk spiskummin - hel
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 1 grön chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till tunna, avlånga flatbreads. Lägg dem på bakplåtspapper. Bred yoghurt på flatbreadsen och smula över fetaosten. Strö över dukkan och ringla på olja.

  2. Grädda på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min tills degen fått fin färg.

  3. Skhug yarok: Rosta spiskummin och kardemumma i en torr, het stekpanna tills det börjar dofta gott. Stöt kryddorna i en mortel. Skär chilin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser i en liten mixerkanna och mixa till en grov röra.

  4. Skär fikonen i klyftor. Klicka skhug yarok på flatbreadsen och toppa med fikon och persiljeblad. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!