Flatbread

Recept på flatbread. Lägg dem på grillen vid servering så de blir nystekta och varma. Det går bra att förvara dem helt klara i frysen. Har du tidsbrist finns det även färdiga flatbread att köpa i matbutiken.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 6 - 7 dl vetemjöl special - eko (360-420 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker

Pensling

  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt mjöl, olja, salt och socker och knåda degen smidig, gärna i maskin ca 7 min. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa ca 45 min.

  2. Dela degen i 12 bitar, forma till bollar. Kavla ut varje boll till en rund, tunn kaka på mjölad arbetsbänk. För över dem, en i taget till en torr stekpanna.

  3. Stek bröden tills de fått fin färg på undersidan, ca 30 sekunder. Pensla ovansidan med olja, vänd och pensla andra sidan med olja. Tryck ner dem med en stekspade om de blåser upp.

  4. Håll bröden varma under en duk medan resten av bröden steks och lägg dem sedan i en plastpåse så att de inte torkar. Servera direkt eller frys in.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!