Flätat bröd med basilika och citron

Flätat bröd med basilika och citron är ett smakrikt bröd. Det är fyllt med basilika och citron, så gott!
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk strösocker
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk, jäst och socker tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och mjölet, lite i taget. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Fyllning: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Mortla basilika och olja.

  3. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på basilikan och strö över citronskal. Rulla ihop från långsidan. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Skär rullen på längden, men låt ena änden sitta ihop. Tvinna ihop längderna. Pensla med olja.

  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!