15 minuter + tid i ugn
Fläskytterfilé med sötpotatis och harissa – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär den i stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
- Blanda potatis, paprika och lök med 2 msk harissapasta, 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Putsa köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sänk värmen och låt köttet eftersteka tills det är genomstekt, 68° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Ta upp och låt köttet vila ca 5 min.
- Blanda yoghurten lite slarvigt med 1 msk harissapasta och 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt.
- Skär köttet i skivor och servera med sötpotatisblandning och yoghurtsås.