Fläskkotletter på italienskt vis

Matildas enkla recept på fläskkotletter är efterlängtat. Lätt, fantastiskt gott och prisvärt. Salvia är en lite bortglömd krydda som passar utmärkt till fläskkött. Servera gärna pressad potatis till för att fånga upp den goda såsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - (500 g)
  • 0,5 msk salvia - färsk hackad
  • 2 krm svartpeppar - grovmald
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl parmesan - riven

Tillbehör

  • bladspenat - smörslungad
  • potatis - pressad

Gör så här

  1. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt.

  2. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min.

  3. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Strö över parmesanost och servera med spenat och pressad potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!