Fläskkotletter med morotsmos

Lägg den hyvlade moroten i kallt vatten några minuter så blir den extra knaprig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk citronpeppar

Mos

  • 6 potatisar - (ca 500 g)
  • 4 morötter - (ca 500 g)
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 morot
  • 4 msk sötstark senap
  • 4 kvistar bladpersilja

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa dem grovt med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

  2. Stek kotletterna i smör ca 4 min på varje sida. Krydda med citronpeppar.

  3. Skala den sista moroten och hyvla den tunt med potatisskalare. Servera kotletterna med morotsmos, hyvlad morot och senap. Garnera med persilja. Ca 410 kcal per portion, 12 g fett, 37 g protein, 37 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!