3.33.33.33.33.3

Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och myntacouscous blir saftigt och gott. Kotletterna får lite mellanösternsmak av spiskummin, aprikoser och pistaschnötter.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor fläskkotlett, benfri (à 125 g)
100 g aprikoser, torkade
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin, mald
1 grönsaksbuljongtärning
1 kruka mynta
50 g pistaschnötter, skalade, salta
3 dl couscous, eller bulgur
300 g haricots verts
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och myntacouscous – gör så här:

 

  1. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Bryn kotletterna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kotletterna på ett fat.
  3. Fräs aprikoser, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min. Smula i buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Låt koka upp. Lägg kotletterna i lökskyn och låt sjuda under lock ca 8 min.
  4. Hacka myntan. Grovhacka nötterna.
  5. Tillaga couscous och haricots verts enligt anvisning på förpackningarna. Blanda ner myntan i couscousen.
  6. Strö nötterna över kotletterna och servera dem med sky, couscous och haricots verts.