Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och couscous

Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och myntacouscous blir saftigt och gott. Kotletterna får lite mellanösternsmak av spiskummin, aprikoser och pistaschnötter.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkotlett - benfri (à 125 g)
  • 100 g aprikoser - torkade
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 kruka mynta
  • 50 g pistaschnötter - skalade, salta
  • 3 dl couscous - eller bulgur
  • 300 g haricots verts
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Bryn kotletterna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kotletterna på ett fat.

  3. Fräs aprikoser, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min. Smula i buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Låt koka upp. Lägg kotletterna i lökskyn och låt sjuda under lock ca 8 min.

  4. Hacka myntan. Grovhacka nötterna.

  5. Tillaga couscous och haricots verts enligt anvisning på förpackningarna. Blanda ner myntan i couscousen.

  6. Strö nötterna över kotletterna och servera dem med sky, couscous och haricots verts.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!