1. Fänkåls- och apelsinsallad: Strimla fänkålen tunt, använd gärna en mandolin eller skär tunt med kniv. Skala och filea apelsinerna över en skål. Spara saften till salladen.
2. Rosta fänkålen i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
3. Förväll haricots verts i saltat vatten. Hacka persiljan. Blanda fänkål, apelsinklyftor och haricots verts med persilja, fänkålsfrön, apelsinsaft, olivolja och vinäger. Strö över saltet.
4. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör 3–4 min per sida.
5. Lägg upp och servera kotletterna med salladen och kokt potatis eller ris.
Fläskkotlett med fänkåls och apelsinsallad
De rostade fänkålsfröna blir knapriga och goda när de rostas.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | fläskkotletter |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | smör |
Fänkåls- och apelsinsallad
2 | fänkål |
2 | apelsiner |
1 | haricots verts, ask (ca 150 g) |
1 knippa | persilja |
1 msk | fänkålsfrön |
3 msk | olivolja |
1,5 msk | rödvinsvinäger |
0,5 tsk | flingsalt |
Tillbehör
1 | kokt potatis eller ris |