Fläskkotlett med citronoliver och fetaost

Citronsmaken på oliverna smakar gott ihop med fläskkött. Servera söta tomater och krispig rucolasallad till. Vi har näringsberäknat kotletten med bortskuren fettrand.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter - á 125 g
  • 10 citronoliver - ca 60 g
  • 25 g fetaost (16 %)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk smör

Tillbehör

  • 140 g pasta
  • 100 g tomater
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Rumstempera köttet och torka av det. Halvera oliverna och skär osten i tärningar.

  2. Strö salt och peppar på köttet. Stek det i smör 2-3 min på varje sida beroende på kotlettens tjocklek.

  3. Lägg oliverna och fetaosten på kotletterna. Servera till pasta, tomater och sallad. Spraya lite olivolja över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!