Fläskkotlett med bulgur, broccoli och getost

Vill du äta vegetariskt passar det utmärkt att blanda ner kokta blandade bönor i bulgurn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g bulgur - (ca 2 1/2 dl)
  • 250 g broccoli - färsk
  • 100 g getost
  • 1 rödlök
  • 2 tsk rosmarin - hackad
  • 2 msk olivolja - + 1 msk olivolja
  • 4 fläskkotletter - (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och låt rinna av. Bryt osten i bitar. Skala och skiva rödlöken.

  2. Blanda bulgur, broccoli, rödlök, rosmarin och 2 msk olivolja.

  3. Stek kotletterna i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera kotletterna med bulgur och getost. Ca 580 kcal per portion, 26 g fett, 46 g protein, 38 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!