Fläskkotlett med apelsin- och olivsallad

Den här salladen är inspirerad av det grekiska köket.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 1 dl oliver - utan kärnor svarta
  • 2 apelsiner
  • 1 rödlök
  • 3 msk persilja - hackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Halvera oliverna. Skala och skär apelsinerna i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Blanda oliver, apelsin, lök, persilja, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek kotletterna i olja i en stekpanna 3-5 min på varje sida, beroende på hur tjocka de är. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera kotletterna med sallad och kokt potatis. Ca 440 kcal per portion 15 g fett  32 g protein 42 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!