00000

Den här salladen är inspirerad av det grekiska köket.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 tsk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Sallad:

1 dl oliver utan kärnor, svarta
2 apelsiner
1 rödlök
3 msk persilja, hackad
1 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

800 g potatis, kokt

1. Halvera oliverna. Skala och skär apelsinerna i små bitar. Skala och hacka löken.
2. Blanda oliver, apelsin, lök, persilja, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek kotletterna i olja i en stekpanna 3-5 min på varje sida, beroende på hur tjocka de är. Krydda med salt och peppar.
4. Servera kotletterna med sallad och kokt potatis.

Ca 440 kcal
per portion 15 g fett  32 g protein
42 g kolhydrater