Fläskkotlett med ananas och passion

Ananas och passionsfrukt ger vardagskotletterna lite exotisk touch. Det går även bra att grilla kotletterna i grillpanna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 4 fläskkotletter - (à 125 g)
  • 1 burk ananas - i bitar (ca 570 g)
  • 4 passionsfrukter
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk honung
  • 3 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Låt ananasen rinna av, spara spadet till såsen. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Kärna ur och finstrimla chilin.

  3. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna. Stek fläskkotletterna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna.

  4. Fräs ananas och chili i resten av smöret ca 3 min. Tillsätt passionsfrukt och honung. Låt puttra ca 3 min. Lägg i kotletterna och låt dem bli genomvarma. Strö över persilja och servera kotletterna med ris.

Ca 530 kcal per portion, 9 g fett, 33 g protein, 77 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!