00000

Ananas och passionsfrukt ger vardagskotletterna lite exotisk touch. Det går även bra att grilla kotletterna i grillpanna.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl ris
4 fläskkotletter (à 125 g)
1 burk ananas i bitar (ca 570 g)
4 passionsfrukter
1 röd chili t ex spansk peppar
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk honung
3 msk persilja hackad

1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Låt ananasen rinna av, spara spadet till såsen. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Kärna ur och finstrimla chilin.
3. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna. Stek fläskkotletterna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna.
4. Fräs ananas och chili i resten av smöret ca 3 min. Tillsätt passionsfrukt och honung. Låt puttra ca 3 min. Lägg i kotletterna och låt dem bli genomvarma. Strö över persilja och servera kotletterna med ris.

Ca 530 kcal per portion, 9 g fett, 33 g protein, 77 g kolhydrater