Fläskkotlett i gryta

Fläskkotlett i gryta
Fläskkotlett i gryta Foto: Key L Nilsson

Ingredienser

  • 4 stora fläskkotletter
  • vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 5 tomater
  • 2 vitlök - hackade klyftor
  • 1 röd paprika
  • 5 msk olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk röd vinäger

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar, och vänd dem i mjölet på en tallrik.

  2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela dem i bitar.

  3. Paprika kan skalas med en vass snabbskalare, eller skållas som tomaterna.

  4. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn kotletterna på båda sidor.

  5. Tillsätt sedan tomater, lagerblad, vitlök, paprika, vin och vinäger och några matskedar vatten.

  6. Sjud under lock i cirka 45 minuter eller tills kotletterna känns riktigt möra.

  7. Om tomaterna innehåller mycket syra kan smaken rundas av med 1 tsk socker.

  8. Pasta eller pressad potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!