Fläskkotlett i gryta
Ingredienser
- 4 stora fläskkotletter
- vetemjöl
- salt
- peppar
- 5 tomater
- 2 vitlök - hackade klyftor
- 1 röd paprika
- 5 msk olivolja
- 1 lagerblad
- 1 dl rött vin
- 1 msk röd vinäger
Gör så här
-
Krydda kotletterna med salt och peppar, och vänd dem i mjölet på en tallrik.
-
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela dem i bitar.
-
Paprika kan skalas med en vass snabbskalare, eller skållas som tomaterna.
-
Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn kotletterna på båda sidor.
-
Tillsätt sedan tomater, lagerblad, vitlök, paprika, vin och vinäger och några matskedar vatten.
-
Sjud under lock i cirka 45 minuter eller tills kotletterna känns riktigt möra.
-
Om tomaterna innehåller mycket syra kan smaken rundas av med 1 tsk socker.
-
Pasta eller pressad potatis.