Fläskkorv med bbq-sås och surkål

Recept på fläskkorv med bbq-sås och surkål. En mustig och smakrik rätt med lätt röksmak både i korven och såsen.

Fläskkorv med bbq-sås och surkål – gör så här:

  1. Koka kornen i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Låt kallna.
  2. Blanda färsen med korn, lök, nötter och kryddor. Fyll färsen i en spritspåse. Spola igenom fjälstren med kallt vatten. Spritsa färsen i fjälstren och knyt emellan med krympt bomullsgarn till ca 5 cm långa korvar.
  3. Sjud korven i vatten till 55° innertemperatur, ca 5 min. Ta upp och låt korven rinna av.
  4. BBQ-sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja. Tillsätt tomater, socker och vin-
    äger. Krydda med liquid smoke, salt och peppar. Låt såsen koka under lock ca 30 min. Mixa såsen slät med mixerstav.
  5. Picka korven med en provsticka. Grilla den runt om tills den fått fin färg. Servera korven med bbq-sås och surkål. Garnera med körvel.

Recept från